Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | In de etalage | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

SNOES in het verpleeghuis

Kunst en dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Theo Royers
Belangrijke opmerkingen
Tekst Theo Royers
Beeld Zona’s Kiosk
Theo Royers is redacteur van Denkbeeld; hij is zelfstandig werkzaam als trainer-coach en adviseur via Labez te Zutphen.
Meer informatie over Zona’s Kiosk en SNOES: www.​zonaskiosk.​nl.

Samenvatting

Vorig jaar bezochten acht kunstenaars een aantal zorglocaties in Amsterdam en Diemen. Dit gebeurde in het kader van SNOES, een onderdeel van kunstenaarsplatform in de ouderenzorg Zona’s Kiosk. Doel hiervan is om kunstenaars tot nieuw werk te inspireren dat geschikt is voor mensen met dementie en hun naasten. Via SNOES werkten de kunstenaars steeds langere tijd op locatie in het verpleeghuis. Daarvan deden zij verslag in ‘Expeditie SNOES’, een openbare dag in Het Flevohuis in Amsterdam-Oost waar zo’n honderd mensen op af kwamen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave

Kort nieuws

Beelden aan zee