Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2006 | Beschouwing | Uitgave 12/2006

Huisarts en wetenschap 12/2006

Continuïteit 50 jaar later: waar staan we?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 12/2006
Auteur:
dr. Henk Schers
Belangrijke opmerkingen
dr. H. Schers, huisarts, afdeling Huisartsgeneeskunde UMC St Radboud Nijmegen, Postbus 9101,
6500 HB Nijmegen.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Schers H. Continuïteit 50 jaar later: waar staan we? Huisarts Wet 2006;49(12):611-4.Continuïteit is een van de kernwaarden van de huisartsgeneeskunde. In dit artikel worden diverse concepten en onderdelen van continuïteit belicht. Het huidige wetenschappelijke onderzoek richt zich vooral op de meerwaarde van persoonlijke continuïteit. Teamcontinuïteit en continuïteit van informatie worden zelden onderzocht. Het bewijs dat continuïteit leidt tot betere uitkomsten op harde effectmaten ontbreekt. Er zijn wel veel aanwijzingen dat meer continuïteit leidt tot meer patiënttevredenheid, tot meer vertrouwen in de dokter en tot het gevoel bij patiënten weer vooruit te kunnen. Wereldwijd is er aandacht voor continuïteit in diverse visiedocumenten van huisartsgeneeskundige organisaties. In de toekomst zal de betekenis van continuïteit deels verschuiven; minder aandacht voor persoonlijke continuïteit en meer aandacht voor teamcontinuïteit en continuïteit van informatie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2006

Huisarts en wetenschap 12/2006 Naar de uitgave