Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2006 | Journaal | Uitgave 12/2006

Huisarts en wetenschap 12/2006

Acetylsalicylzuur nodig na stoppen met NSAID?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 12/2006
Auteur:
   

Samenvatting

Sinds het fiasco met Vioxx® blijft de relatie tussen NSAID’s en hart- en vaatziekten de gemoederen bezighouden. Na hypothesen over de rol van het vaatwandendotheel, de prostacyclineproductie, de NO-synthese, de afname van de neovascularisatie en de toename van vrije radicalen, is het nu de beurt aan de plaatjesactiviteit. Deze neemt namelijk toe als patiënten stoppen met NSAID’s. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek tussen 34 chronische gebruikers van NSAID’s (=1 maand) en 138 niet-gebruikers. Beide groepen hadden vaataandoeningen of risicofactoren voor cardiovasculaire aandoeningen. De plaatjesactiviteit bij de NSAID-gebruikers was gelijk aan die van de niet-gebruikers.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2006

Huisarts en wetenschap 12/2006 Naar de uitgave

In de praktijk

Hoe nu verder?