Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2013 | Feedback post | Uitgave 11/2013

Tandartspraktijk 11/2013

Collaps als ‘donderslag bij heldere hemel’

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 11/2013
Auteur:
Prof. dr. Luzi Abraham-Inpijn
‘Geachte mevrouw Abraham,
Waarschijnlijk behoor ik tot uw eerste lichting afgeleverde studenten en ik kan u vertellen dat ik tot nu toe in mijn praktijk geen medische problemen gehad heb waar ik geen weg mee wist.
Gisteren echter was het anders. Een oude heer die ik misschien wel al dertig jaar ken, kwam voor halfjaarlijkse controle. In het verleden heeft hij nogal wat medische problemen gehad, maar de laatste jaren is het stabiel. Terwijl hij in de stoel ligt en ik een praatje maak (‘Hoe het zo gaat?’) wordt hij opeens bleek en raakt bewusteloos, kort daarna krijgt hij weer kleur, maar ik dacht dat hij even ophield met ademen, daarna kon ik weer gewoon met hem praten en wist hij kennelijk niet dat er iets gebeurd was.
Ik zeg ‘kort daarna’, omdat mijn assistente om de hoek van de deur een veger en blik had gepakt. En in die korte tijd speelde het zich af. Voor mij leek het een uur.
Was dit een TIA? In het verleden heeft hij die wel gehad.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2013

Tandartspraktijk 11/2013 Naar de uitgave

Tandarts in de praktijk

Tandarts-gehandicaptenzorg