Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

17-10-2018 | Uitgave 9-10/2018

Bijblijven 9-10/2018

Chirurgische behandeling van gespleten lip en verhemelte

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9-10/2018
Auteur:
Prof. dr. Nasser Nadjmi

Samenvatting

De anatomie bij patiënten met een gespleten lip en verhemelte is zeer complex. Gedurende de gehele behandeling van deze patiënten is het delicate evenwicht tussen groei en chirurgisch ingrijpen van het grootste belang. Uitgebreide en gecoördineerde zorg van kinderleeftijd tot adolescentie is essentieel om tot een ideaal resultaat te komen. Een specialistische aanpak van een multidisciplinair team is onontbeerlijk voor de uitgebreide planning en behandeling van de kinderen met deze afwijking. Dit multidisciplinaire team bestaat uit een aantal specialismen zoals maxillofaciale chirurgie, KNO, genetica, logopedie, orthodontie, pediatrie, sociaal assistenten en vele anderen. Ons streven is dat de kinderen tegen de leeftijd van 6 jaar, aan het begin van groep 3, alle primaire operaties achter de rug hebben en een normale spraak, normaal uiterlijk en adequate faciale groei hebben.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9-10/2018

Bijblijven 9-10/2018 Naar de uitgave

OriginalPaper

Implantologie