Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2014 | Uitgave 9/2014

Tandartspraktijk 9/2014

Biokeramische materialen in de endodontie (1)

Klinische toepassingen van nieuwe vulmaterialen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 9/2014
Auteurs:
Marga Ree, Richard Schwartz
Belangrijke opmerkingen
Marga Ree, Msc voert een in de endodontologie gespecialiseerde tandartspraktijk in Pumerend.
Richard Schwartz, DDS, is als tandarts-endodontoloog gevestigd in San Antonio, Texas, VS
De bij dit artikel behorende lijst van referenties kan per e-mail worden opgevraagd via <redactie-tp@planet.nl>. Toezending geschiedt binnen 24 uur.

Samenvatting

Biokeramische vulmaterialen zijn anorganische, metaalvrije, biocompatibele materialen die soortgelijke mechanische eigenschappen hebben als het harde weefsel dat ze vervangen of herstellen. Doordat ze nog niet zo lang geleden in de endodontie zijn geïntroduceerd, is niet elke clinicus op de hoogte van de toepassingen. Ze zijn tegenwoordig beschikbaar in drie uitvoeringen: als cement, pasta en putty, en kennen tal van klinische toepassingen. Sommige materialen zijn voorgemengd, terwijl andere met de hand of mechanisch moeten worden gemengd. Het doel van deze bijdrage is in twee delen de huidige voorgemengde biokeramische materialen te bespreken, een overzicht te geven van de relevante literatuur en vijf casussen te presenteren waarin ze met succes zijn toegepast.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2014

Tandartspraktijk 9/2014 Naar de uitgave