Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2010 | Column | Uitgave 1/2010

Verslaving 1/2010

Belonen en straffen

Tijdschrift:
Verslaving > Uitgave 1/2010
Auteur:
Jaap van der Stel
Belangrijke opmerkingen
Dr. J.C. van der Stel is senior-onderzoeker bij VUmc/GGZ inGeest te Hoofddorp en associate lector bij de Hogeschool Leiden.

Samenvatting

Ieder weldenkend mens snapt dat als je kinderen opvoedt, je ze beter kunt belonen voor gewenst gedrag dan ze te bestraffen als ze niet doen wat je zegt. Natuurlijk, sommige kinderen halen het bloed onder je nagels vandaan, en het liefst zou je ze willen ... Maar toch, ook op dit gebied is aangetoond dat wat je geneigd bent te doen niet altijd de beste optie is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Tijdschrift Verslaving

Het tijdschrift Verslaving belicht de achtergronden van de dagelijkse beroepspraktijk in de verslavingszorg. Verslaving biedt toegankelijke en gedegen informatie over de preventie, de behandeling en de maatschappelijke opvang van verslaafden. Daarnaast besteedt het aandacht aan de verslavende middelen zelf en aan de omgang met verslaafden.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2010

Verslaving 1/2010 Naar de uitgave

Verslaving digitaal

Ouderwetse media op internet

Richtlijnen en protocollen

Middelenafhankelijkheid en depressie

Verslaving verbeeld

Citizen Ruth

Verslaving verwoord

Recensies