Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2010 | Casuïstiek | Uitgave 1/2010

Verslaving 1/2010

Schizofrenie, verslaving, agressie en antisociale persoonlijkheid: wat nu?

Tijdschrift:
Verslaving > Uitgave 1/2010
Auteur:
Jeanette van de Merwe
Belangrijke opmerkingen
J. van der Merwe is arts bij Delta Psychiatrisch Centrum, Cluster Maatschappelijke en Verslavingspsychiatrie, te Poortugaal.

Samenvatting

Stanley is 57 jaar en komt uit het Caribisch gebied. Hij begint al op zijn dertiende met cannabisgebruik en stapt kort daarna over op cocaïne. Hij gaat enkele jaren naar het vmbo. Op zijn achttiende wordt de diagnose schizofrenie gesteld. Eenmaal in Nederland wordt hij al snel gesignaleerd in het criminele circuit, met daaruit volgend een reeks van detenties wegens verwervingscriminaliteit met veel agressie. In 1992 komt Stanley in ons ziekenhuis in beeld. Hij wordt een draaideurpatiënt die meestal na agressief gedrag weer wordt ontslagen, met als toelichting: schizofrenie, sterk verergerd door drugsgebruik, indrukwekkend uiterlijk, niet slim, angstig en antisociaal.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2010

Verslaving 1/2010 Naar de uitgave

Richtlijnen en protocollen

Middelenafhankelijkheid en depressie

Verslaving verbeeld

Citizen Ruth

Verslaving digitaal

Ouderwetse media op internet