Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2020 | Kennisquiz antwoorden | Uitgave 2/2020

TPO - De Praktijk 2/2020

Antwoorden

Tijdschrift:
TvPO > Uitgave 2/2020
Auteur:
Gerda Keizer
Patiënten met AP klagen meestal over een onaangenaam, niet scherp omschreven, retrosternaal gelokaliseerd, drukkend gevoel op de borst dat vooral optreedt bij inspanning, emotie en/of overgang van warmte naar koude. De klachten verdwijnen binnen 15 minuten na het wegnemen van de uitlokkende factor of binnen enkele minuten na het toedienen van een nitraat onder de tong. Klachten die voor AP pleiten zijn: 'uitstraling' van de (pijn)klachten naar linker- en/of rechterarm, schouders, hals, kaak, maagstreek of rond het borstbeen, of tussen de schouderbladen, en klachten die minutenlang duren (in tegenstelling tot seconden of uren). Klachten die tegen AP pleiten zijn: scherpe/branderige pijn, pijn in een beperkt gebied (muntgroot), tintelingen, lokale drukpijn, houdingsafhankelijke pijn of pijn vastzittend aan de ademhaling, en een klachtenduur van slechts enkele seconden of juist vele uren. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2020

TPO - De Praktijk 2/2020 Naar de uitgave

Journaal

journaal

Lezen/kijken/zoeken

De patiënt als mens