Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2020 | Educatie | Uitgave 2/2020

TPO - De Praktijk 2/2020

Koolhydraatbeperkt voedingspatroon bij diabetes mellitus type 2

Tijdschrift:
TvPO > Uitgave 2/2020
Auteurs:
Hans van Wijland, Guy Rutten
Er is momenteel veel aandacht voor het koolhydraatbeperkt voedingspatroon bij diabetes mellitus type 2. Verbetert dit dieet op langere termijn de glykemische instelling meer dan een ander dieet en wordt het risico op complicaties lager? Beantwoording van deze vragen kan poh's helpen mensen met diabetes een onderbouwd voedingsadvies te geven. De auteurs raadpleegden daartoe relevante richtlijnen en doorzochten PubMed. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2020

TPO - De Praktijk 2/2020 Naar de uitgave

Redactioneel

In de greep

Journaal

journaal

Kennisquiz vragen

Weet je dit?