Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | De promotie | Uitgave 6/2014

Tandartspraktijk 6/2014

Parodontitis en pre-eclampsie

Adviezen voor parodontale zwangerenbegeleiding

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 6/2014
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

Veel vrouwen ontwikkelen tijdens de zwangerschap tandvleesontstekingen, de zogenaamde zwangerschapsgingivitis. Dat dergelijke parodontale infecties op hun beurt een verhoogd risico kunnen vormen voor het ontwikkelen van zwangerschapscomplicaties, zoals vroeggeboorte en laag geboortegewicht, is veelvuldig beschreven. Minder bekend is of de parodontale infectie ook een bijdrage zou kunnen leveren aan een verhoogd risico op pre-eclampsie (in de volksmond: zwangerschapsvergiftiging). De afgelopen jaren heeft Alina Kunnen vanuit het UMC Groningen een promotie-onderzoek verricht naar deze mogelijke relatie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

Tandartspraktijk 6/2014 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

Het botox-debat

Gewone en ongewone patiënten

Ulceraties en perforaties van het gehemelte