Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2020 | Artikel | Uitgave 1/2020

Denkbeeld 1/2020

Als het deksel van de put gaat

Het verband tussen trauma en dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2020
Auteur:
Theo Royers
Militairen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) lopen tweemaal zoveel kans op dementie als mensen zonder PTSS. Ook mensen die bijvoorbeeld vóór hun achttiende een ouder hebben verloren, hebben een hoger risico om eerder alzheimer te ontwikkelen. En verwaarlozing als kind en vroege traumatische ervaringen verhogen het risico op milde geheugenklachten (mci) en dementie. Kortom, trauma en dementie gaan nogal eens samen, zo constateert redacteur Theo Royers. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Denkbeeld 1/2020 Naar de uitgave

In de Etalage

Lekker samen dansen