Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2020 | Artikel | Uitgave 1/2020

Denkbeeld 1/2020

Gedrag sturen

Een training voor verzorgenden

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2020
Auteurs:
Theo Hazelhof, Roel Bukkems
In dit tweede artikel over de gedrag sturende benadering - het eerste verscheen in Denkbeeld, 2019/5 - beschrijven Theo Hazelhof en Roel Bukkems hoe de psycholoog verzorgenden kan helpen anders te reageren op uitingen van cliënten met een psychiatrische stoornis of een persoonlijkheidsstoornis. De eerste resultaten zijn positief. Zo leidt de coaching ertoe dat verzorgenden sneller hun eigen emotionele reactie herkennen wanneer ze geconfronteerd worden met een onaangename gedraging of opmerking van een bewoner. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Denkbeeld 1/2020 Naar de uitgave