Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2020 | Artikel | Uitgave 1/2020

Denkbeeld 1/2020

Géén kinderspel

Pesten in de ouderenzorg

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2020
Auteur:
Ronald Geelen
Bij 'pesten' denken we aan kinderen, scholen en gedrag tussen werknemers in bedrijven. Naar pestgedrag tussen kwetsbare ouderen in zorginstellingen is nauwelijks onderzoek gedaan terwijl het ook dáár niet zelden voorkomt. Wat is pesten, waarom gebeurt het en wat kunnen we eraan doen? 'Een eerste vraag is of de pester wéét wat hij of zij doet en aansprakelijk is te stellen voor dit gedrag.' ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Denkbeeld 1/2020 Naar de uitgave