Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2019 | Artikel | Uitgave 5/2019

Denkbeeld 5/2019

Crisis thuis en wat dan?

Mensen met dementie en de crisisdienst

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2019
Auteur:
Teun Toebes
De overgang van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving laat zijn sporen na in het huidige zorgsysteem, ook in de zorg voor mensen met dementie. Doordat mensen genoodzaakt zijn zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, verandert ook de overgang van thuis wonen naar opname in een verpleeghuis. Steeds vaker wordt in dit proces een beroep gedaan op de crisisdienst. Hoe gaat dit in zijn werk en waar lopen medewerkers van de dienst tegenaan? Redacteur Teun Toebes sprak met Piet Maas, sociaalpsychiatrisch verpleegkundige met ruim 23 jaar ervaring bij de crisisdienst. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2019

Denkbeeld 5/2019 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld