Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2019 | Artikel | Uitgave 5/2019

Denkbeeld 5/2019

Intimiteit en seksualiteit bij verpleeghuisbewoners met dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2019
Auteur:
Tineke Roelofs
Universitaire promoties leveren vaak kennis op die relevant is voor de praktijk. In de serie 'Hora est' biedt Denkbeeld onderzoekers de gelegenheid hun bevindingen kort uiteen te zetten. In deze aflevering beschrijft psycholoog Tineke Roelofs de uitkomsten van haar promotieonderzoek naar de mogelijkheden om in te spelen op de behoeften aan intimiteit en seksualiteit van mensen met dementie in het verpleeghuis. Hoogleraar ouderengeneeskunde Cees Hertogh plaatst er kanttekeningen bij. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2019

Denkbeeld 5/2019 Naar de uitgave