Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2019 | Artikel | Uitgave 5/2019

Denkbeeld 5/2019

Andere tijden, andere zorg

De gedrag sturende benadering van probleemgedrag bij dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2019
Auteur:
Theo Hazelhof
De populatie van het verpleeghuis verandert. Mensen met dementie die er worden opgenomen zijn gemiddeld ouder dan vroeger en hebben vaak meerdere bijkomende aandoeningen waaronder psychiatrische klachten. Onbegrepen gedrag komt dan ook meer voor dan in het verleden. Deze nieuwe situatie vraagt om een andere manier van benaderen door verzorgenden, aldus redacteur Theo Hazelhof. Het eerste van twee artikelen over de gedrag sturende benadering. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2019

Denkbeeld 5/2019 Naar de uitgave