Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2014 | Artikelen | Uitgave 1/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 1/2014

Wie heeft er het meeste last van ‘ADHD’?

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 1/2014
Auteur:
Marieke Römer
Belangrijke opmerkingen
M.C. RöMER, psychiater en systeemtherapeut, is zelfstandig gevestigd in het Lorentzhuis te Haarlem. E-mail: m.romer@lorentzhuis.nl.
Bij de behandeling van mensen met kenmerken van de classificatie aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) volgens de huidige richtlijnen overheerst een individueel gerichte werkwijze, voornamelijk gebaseerd op uitgangspunten van een klassiek medisch model. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk wordt in dit artikel gepleit voor een verbreding van het blikveld, door stil te staan bij een systemisch-relationeel perspectief van diagnosticeren en behandelen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 1/2014 Naar de uitgave

Artikelen

Inleiding

Abstract

Summaries