Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2014 | Artikelen | Uitgave 1/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 1/2014

Over de rol van partners in psychotherapie

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Karin Wagenaar, Jaap Zoetmulder
Belangrijke opmerkingen
c.l.a. wagenaar, psychotherapeut, klinisch psycholoog en systeemtherapeut, is werkzaam bij het Centrum voor Psychotherapie, Pro Persona te Lunteren en in eigen praktijk te Utrecht.
j.m. zoetmulder, psychotherapeut, gedragstherapeut en systeemtherapeut, is werkzaam in eigen praktijk te Bussum.
E-mail: praktijk@wagenaar-psychotherapie.nl.
Individuele therapie is effectiever indien de partner van de cliënt actief betrokken wordt bij diens therapie. De partner is een belangrijke hechtingsfiguur; we pleiten ervoor de krachtige hechtingsrelatie tussen cliënt en partner ook therapeutisch te gebruiken voor individuele therapie. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden hiervan uit ambulante en klinische settings. Ten slotte doen we aanbevelingen over hoe de partner bij de therapie betrokken kan worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 1/2014 Naar de uitgave

Abstract

Summaries

Artikelen

Inleiding