Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2011 | Uitgave 6/2011

Denkbeeld 6/2011

Welbevinden en chronische gezondheidsproblemen

Het belang van regievoering en andere coping-bronnen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2011
Auteur:
Angèle Jonker
Belangrijke opmerkingen
Sociaal gerontoloog en verpleegkundige zij is gepromoveerd op de studie Health decline and wellbeing in old age: the need of coping. Samen met haar man runt zij de Stichting JonkersZorg
(hier zijn ook het proefschrift en het praktijkboekje Zegt u ’t maar te downloaden).
In het volgende nummer van DENKBEELD doet Angële Jonker verslag van de manier waarop zij de bevindingen uit haar onderzoek in praktijk brengt bij Jonkerszorg.
Wanneer mensen op hogere leeftijd te maken krijgen met chronische gezondheidsproblemen, kan hun welbevinden onder druk komen te staan. Maar een wet van Meden en Perzen is dat niet, veel hangt af van hoe ouderen met deze situatie omgaan. Regie over je eigen leven houden is daarbij heel belangrijk. Deselfmanagementcursus ‘Grip op lijf en leven’ kan kwetsbare ouderen daarbij helpen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2011

Denkbeeld 6/2011 Naar de uitgave