Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2011 | Onder de loep | Uitgave 6/2011

Denkbeeld 6/2011

Zonder aanziens des persoons?

Persoonlijkheidskenmerken en kans op dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2011
Auteur:
Han Diesfeldt
Belangrijke opmerkingen
klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog bij Vivium Zorggroep (De Stichtse Hof) te Laren en Stichting Hilverzorg (Verpleeghuis Zonnehoeve) te Hilversum. Tevens is hij directeur van de PgD, Psychologische expertise voor de verpleeghuiszorg.
Bepaalde persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op het risico om dementie te krijgen, zo blijkt uit recent onderzoek. Maar wie van nature een echte sloddervos is – zorgvuldigheid is een van de eigenschappen die de kans op dementie verkleinen – , hoeft zich niet direct zorgen te maken: ‘Het gaat in het onderzoek om gemiddelde verschillen en kansen. Voorspellingen over afzonderlijke personen kunnen er niet op worden gebaseerd.’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2011

Denkbeeld 6/2011 Naar de uitgave

Inbeeld

Intuïtie