Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2011 | Uitgave 6/2011

Denkbeeld 6/2011

Het Respectzorgkader

Belevingsgerichte zorg geconcretiseerd

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2011
Auteur:
Johan Abrahams
Belangrijke opmerkingen
Algemeen directeur
Persoonsgerichte of belevingsgerichte zorg is het doel waarnaar veel zorgvoorzieningen heden ten dage streven. Maar kunnen zorgverleners met dat bestek wel aan de slag in de uiteenlopende situaties waarvoor zij zich gesteld zien? Het RESPECT-zorgkader biedt de benodigde tussenstappen om de weg naar belevingsgerichte zorg begaanbaarder te maken. Johan Abrahams legt uit wat het zorgkader inhoudt en verduidelijkt de methodiek aan de hand van een belangrijk zorgmoment: de maaltijd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2011

Denkbeeld 6/2011 Naar de uitgave