Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2011 | Uitgave 6/2011

Denkbeeld 6/2011

Signalen herkennen en de diagnose stellen

Dementie bij oudere migranten (2)

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2011
Auteurs:
Emine Kayan, Nienke van Wezel
Belangrijke opmerkingen
In volgende nummers van DENKBEELD zal verder worden ingegaan op mantelzorgondersteuning en intramurale dementiezorg in niet-westerse culturen.
‘Wij, Turkse mensen, zouden bepaalde signalen veel serieuzer moeten nemen en eerder de huisarts moeten raadplegen. Bij mijn opa dachten wij dat het met zijn leeftijd te maken had, dat het normaal was dat hij dingen vergat.’ Deze reactie van een kleinzoon van een Turkse man met de ziekte van Alzheimer maakt duidelijk dat in het signaleren van de verschijnselen van dementie nog een wereld valt te winnen. Wat is er mogelijk om dat proces te bevorderen en hoe kun je een betere diagnose stellen bij niet-westerse allochtonen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2011

Denkbeeld 6/2011 Naar de uitgave

Contrapunt

In de spiegel