Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2011 | Uitgave 6/2011

Denkbeeld 6/2011

De casus van de ongewenste asbak

Moreel Beraad In De Praktijk

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2011
Auteurs:
Karin Pasman, Jeannette Pols, Dorine Bauduin, Bert Molewijk
Belangrijke opmerkingen
Filosoof, Gespreksleider
Onderzoeker
geeft trainingen in beroepsethiek en houdt zich bezig met de implementatie van Moreel Beraad in organisaties.
Programmaleider Moreel
Kenniscentrum van GGNet.
Moreel Beraad is een gespreksmethode om in teamverband te reflecteren op ethische dilemma's die zich voordoen in het dagelijks werk. In de serie ‘De Kwestie’ wordt de werkwijze van Moreel Beraad geïllustreerd aan de hand van een aantal voorbeelden uit de praktijk. ‘Uit deze casus blijkt hoezeer een enkele vraag over een asbak te maken kan hebben met de meer algemene relatie met de bewoonster en met de eigen gevoelens van irritatie en onmacht bij het team.’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2011

Denkbeeld 6/2011 Naar de uitgave