Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

03-09-2019 | Casuïstiek | Uitgave 10/2019

Huisarts en wetenschap 10/2019

Vulvaire jeuk: niet altijd candidiasis

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2019
Auteurs:
Joyce van Veldhuizen, Judith de Waard, Tialda Landsweers, Marinus van Praag
Belangrijke opmerkingen
Van Veldhuizen J, De Waard J, Landsweers T, Van Praag M. Vulvaire jeuk: niet altijd candidiasis. Huisarts Wet 2019;62(10):60-2. DOI:10.1007/s12445-019-0275-8.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Vulvaire jeuk is een vervelende en veel voorkomende klacht die een grote invloed kan hebben op het dagelijks leven. Het is belangrijk om naast de frequent voorkomende oorzaken als Candida -infecties, seksueel overdraagbare aandoeningen, irritatieve en contactallergische oorzaken, ook andere, mogelijk minder bekende oorzaken van vulvaire jeuk in het achterhoofd te houden, zoals vulvaire intra-epitheliale neoplasie, lichen simplex chronicus en lichen sclerosus.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2019

Huisarts en wetenschap 10/2019 Naar de uitgave