Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

16-08-2019 | Casuïstiek | Uitgave 10/2019

Huisarts en wetenschap 10/2019

Een snelgroeiend aneurysma van de buikaorta

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2019
Auteurs:
Robin Lokerman, Andrew Oostindjer, Suresh Nagesser
Belangrijke opmerkingen
Lokerman RD, Oostindjer A, Nagesser SK. Een snelgroeiend aneurysma van de buikaorta. Huisarts Wet 2019;62(10):55-7. DOI:10.1007/s12445-019-0262-0.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Soms wordt op een echo of CT van de buik een aneurysma aortae abdominalis (AAA) ontdekt. Vaak gebeurt dat in een ziekenhuis. De radioloog vermeldt die toevalsbevinding meestal wel in de brief aan de huisarts, maar als het AAA ‘klein’ is, wordt meestal niet vermeld dat follow-up geïndiceerd is. Die controle kan echter van levensbelang zijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2019

Huisarts en wetenschap 10/2019 Naar de uitgave