Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2017 | Uitgave 1/2017

Denkbeeld 1/2017

Vormen van dementie II

Vasculaire dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2017
Auteurs:
Martin Smalbrugge, Debby Gerritsen, John Ekkerink
Belangrijke opmerkingen
Martin Smalbrugge is redacteur van Denkbeeld en specialist ouderengeneeskunde; hij is werkzaam bij de afdeling huisartsgeneeskunde en ouderengeneeskunde van het VUmc te Amsterdam.
Debby Gerritsen is redacteur van Denkbeeld en ouderenpsycholoog; zij is verbonden aan de afdeling eerstelijnsgeneeskunde van het Radboud UMC te Nijmegen.
John Ekkerink is als gz-psycholoog verbonden aan Stichting De Waalboog te Nijmegen.

Samenvatting

De afgelopen decennia zijn ‘dementie’ en ‘Alzheimer’ in de publieke opinie min of meer synoniem geworden, constateerde Frans Gilson vorig jaar in een bijdrage aan Denkbeeld. En ook in het onderzoek naar oorzaken en behandelmogelijkheden trekt de ziekte van Alzheimer het leeuwendeel van geld en menskracht naar zich toe. Maar de ‘dementiefamilie’ is groter en gevarieerder dan Alzheimer alleen. In dit nummer aandacht voor vasculaire dementie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Denkbeeld 1/2017 Naar de uitgave

Achter de voordeur

Buitenwereld