Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2017 | Onder de loep | Uitgave 1/2017

Denkbeeld 1/2017

Pas op je tellen

Financiële uitbuiting van ouderen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2017
Auteur:
Han Diesfeldt
Belangrijke opmerkingen
Han Diesfeldt is psycholoog; voor meer informatie en reacties: h.diesfeldt@outlook.com.

Samenvatting

Van misleiding en bedrog kan iedereen de dupe worden, maar alleenstaande thuiswonende ouderen lijken in dat opzicht een extra willig slachtoffer. Zeker als ze afhankelijk zijn van zorg. Wat kan iemand allemaal overkomen? Waar moet de omgeving van zo’n oudere attent op zijn? En zijn er ook omstandigheden of eigenschappen die de kans dat iemand wordt getild verkleinen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Denkbeeld 1/2017 Naar de uitgave