Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2017 | Uitgave 1/2017

Denkbeeld 1/2017

Beter met minder

Terugdringen van gedragsmedicatie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2017
Auteur:
Anne-mieke Den Ouden
Belangrijke opmerkingen
Anne-Mieke den Ouden is senior adviseur en projectleider bij Vilans, kennisinstituut voor langdurende zorg; zij adviseert zorgorganisaties over het afbouwen van vrijheidsbeperking.
Meer informatie: a.denouden@vilans.nl;

Samenvatting

Veel mensen met gevorderde dementie krijgen psychofarmaca voorgeschreven als ze onbegrepen gedrag vertonen. Maar de werking van deze middelen is beperkt en de bijwerkingen zijn vaak schadelijk. Gelukkig kan het ook anders.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Denkbeeld 1/2017 Naar de uitgave

Achter de voordeur

Buitenwereld