Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2017 | In gesprek | Uitgave 1/2017

Denkbeeld 1/2017

Het belang van praten

In gesprek met Erik Stroobants

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2017
Auteur:
Patrick Verhaest
Belangrijke opmerkingen
Patrick Verhaest is redacteur van Denkbeeld, projectmedewerker bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en coördinator van de opleiding tot begeleider-animator aan de VSPW te Mol.

Samenvatting

Erik Stroobants, kind van ‘mei ’68’ en volgende maand 75, was in Vlaanderen een bekende naam als geëngageerd journalist. Met zijn pensionering dreigde het zwarte gat, maar toen kwam dementie op zijn pad. Eerst bij zijn schoonmoeder en vader, later bij zijn moeder. Het was het begin van wat je gerust een tweede loopbaan mag noemen. Stroobants publiceert over dementie, is een veelgevraagd spreker en heeft een nieuwe missie: ‘Gij zult alles doen wat in uw macht ligt om het leven van mensen met dementie menselijk te maken.’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Denkbeeld 1/2017 Naar de uitgave