Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

26-07-2017 | Uitgave 6/2017

Bijblijven 6/2017

Voedselovergevoeligheid bij kinderen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 6/2017
Auteur:
Dr. Marike B. Stadermann

Samenvatting

Er is momenteel sprake van een toename van acute voedselallergische reacties bij kinderen en van vermeende allergische aandoeningen, de zogeheten zelfgerapporteerde voedselallergie. In deze bijdrage wordt de pinda-allergie als voorbeeld van IgE-gemedieerde en de koemelkallergie als voorbeeld van niet-IgE-gemedieerde allergie besproken. Daarna komen de eosinofiele oesofagitis, coeliakie en voedselintolerantie aan de orde. De anamnese, het belangrijkste diagnosticum voor de diagnose voedselallergie, diagnostiek door middel van provocatietest en adviezen voor preventie besluiten deze bijdrage.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2017

Bijblijven 6/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Handeczeem