Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Gesprek met regisseur Klara Van Es | Uitgave 5/2010

Denkbeeld 5/2010

Verdwaald in het geheugenpaleis

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2010
Auteur:
Patrick Verhaest
Belangrijke opmerkingen
Patrick Verhaest is redacteur van Denkbeeld, wetenschappelijk medewerker op het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en coördinator van de opleiding tot Begeleider-Animator aan de VSPW te Mol.

Samenvatting

In september was de première van ‘Verdwaald in het geheugenpaleis’, een documentaire over leven met dementie, door de ogen van mensen met dementie. De film speelt zich af in Iduna, een leefgroep voor kleinschalig genormaliseerd wonen voor mensen met beginnende dementie die onderdeel is van De Bijster te Essen (Vlaanderen). DENKBEELD-redacteur Patrick Verhaest sprak met Klara Van Es, de Vlaamse regisseur van deze Vlaams-Nederlandse co-productie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Denkbeeld 5/2010 Naar de uitgave

Nieuws van de Vereniging voor Psychogeriatrie

Psychogeriatrieprijs voor Jacomine de Lange

Contrapunt

Contrapunt

Wonen met dementie in het verzorgingshuis

Meer dan wonen

Autisme bij ouderen

Een beetje vreemd…