Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | In beeld | Uitgave 5/2010

Denkbeeld 5/2010

In beeld

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2010
Auteur:
Frans Hoogeveen

Samenvatting

In 2007 schreef ik samen met Bère Miesen Psychogeriatrie: een vak om van te houden. Hierin waren onder de titel ‘Stemmen uit het veld: een positief beeld’ 23 interviews met professionals, meest verzorgenden, opgenomen. We vroegen hen onder meer wat het mooiste compliment was dat zij ooit tijdens hun werk hadden gekregen. Nicky, een 45-jarige voedingsassistente en gastvrouw op een afdeling voor kleinschalig wonen, antwoordde: ‘Een 94-jarige demente vrouw zei eens tegen me: “In mijn hoofd ben je mijn moeder.’” Van zo'n antwoord word je stil.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Denkbeeld 5/2010 Naar de uitgave

Boekenplank

Boekenplank

Gesprek met regisseur Klara Van Es

Verdwaald in het geheugenpaleis

Contrapunt

Contrapunt

In de etalage

CADO

Acceptatie van homoseksualiteit in de ouderenzorg

De Roze Loper

Nieuws van de Vereniging voor Psychogeriatrie

Psychogeriatrieprijs voor Jacomine de Lange