Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Boekenplank | Uitgave 5/2010

Denkbeeld 5/2010

Boekenplank

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2010
Auteur:
Frans Hoogeveen

Samenvatting

In Bij Alzheimer op schootzet Bère Miesenniet alleen de visie op dementie uiteen die wij kennen uit zijn vele eerdere boeken, maar neemt hij ook een aantal pittige standpunten in over professionele zorg. De auteur ontving eerder dit jaar de Dementieprijs van Alzheimer Nederland, een publieksprijs voor openheid over dementie. Een terechte erkenning voor veertig jaar (pioniers)werk in de psychogeriatrie. Dementie kan worden beschouwd als een ramp voor zowel de patiënt als diens familie, aldus Miesen. De patiënt wordt door de ziekte geconfronteerd met controleverlies en gevoelens van onveiligheid, voor de partner dreigt emotionele verwijdering van de geliefde terwijl men fysiek nog wél bij elkaar is. In dat traject is begeleiding door een persoonlijke – professionele – coach een must.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Denkbeeld 5/2010 Naar de uitgave

Nieuws van de Vereniging voor Psychogeriatrie

Psychogeriatrieprijs voor Jacomine de Lange

Onder de loep: Vrijgevigheid en Alzheimer

Voor het goede doel

Wonen met dementie in het verzorgingshuis

Meer dan wonen

In de etalage

CADO