Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

23-01-2020 | Forum | Uitgave 1/2020 Open Access

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 1/2020

Veertig jaar harm reduction in Nederland: geen schaamte, maar trots!

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 1/2020
Auteurs:
Anouk de Gee, Daan van der Gouwe

Samenvatting

Ruim veertig jaar is harm reduction een belangrijke pijler van het Nederlandse drugsbeleid. In die tijd is er veel veranderd. Probleemgebruikers van heroïne en basecoke zijn grotendeels uit het straatbeeld verdwenen, ‘nieuwe’ middelen en doelgroepen dienden zich aan, en de politieke en maatschappelijk aandacht voor harm reduction verslapte. Waar enerzijds gebruik van drugs onder specifieke groepen genormaliseerd lijkt, wordt er anderzijds ook steeds meer met het vingertje naar drugsgebruikers gewezen, bijvoorbeeld door politici en politie. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de positie van harm reduction in Nederland en hoe ziet de toekomst eruit? Het Netwerk Harm Reduction zocht het uit.

Onze productaanbevelingen

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 1/2020 Naar de uitgave