Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2011 | Forum | Uitgave 6/2011

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 6/2011

Van kankerregistratie naar kankerpatieëntenregistratie, 1955-2010

het IKZ-perspectief voor Zuid Nederland

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 6/2011
Auteurs:
J. W. W. Coebergh, V. E. P. P. Lemmens, L. V. van de Poll-Franse
Belangrijke opmerkingen
GEGEVENS VOOR GEZONDHEID EN ZORG
Deze rubriek biedt de ruimte voor de bespreking van belangrijke ontwikkelingen rond landelijke en lokale gezondheids- en zorgregistraties, waartoe ook gezondheidsenquêtes en epidemiologische surveys worden gerekend. Voor inlichtingen kunt u terecht bij Margreet Bloemers (bloemers@zonmw.nl) die deze rubriek beheert.
Forum biedt onder meer plaats aan ingezonden commentaren en reacties, korte praktijkbijdragen, congresverslagen en boekbesprekingen. Aanwijzingen inzake lengte, opmaak en wijze van inzending (per e-mail) zijn verkrijgbaar bij het redactiesecretariaat. De redactie behoudt zich het recht voor om te redigeren en/of te bekorten.
Sinds ruim 100 jaar is er al sprake van het registreren van kanker in industrialiserende landen. Sinds 55 jaar ook in zuid Nederland en sinds 1989 in geheel Nederland. Dit artikel staat stil bij de ontwikkelingen in zuid Nederland die behalve een lange tijd omspannen ook een steeds intensiever gebruik laten zien dat zich via bewuste keuzes ontwikkelde tot een veelzijdig onderzoeksprogramma. Het gaat dan om onderzoek van kwaliteit van zorg op korte en lange termijn, met name van kwaliteit van leven en van het beleid voor oudere patiënten met co-morbiditeit, voorts van het feitelijke medicijngebruik door kankerpatiënten voor en na hun diagnose door toedoen van een koppeling met het geneesmiddelgebruikersbestand van de ziekenhuisapothekers in het PHARMO-instituut uit Utrecht.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2011

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 6/2011 Naar de uitgave