Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2011 | Spectrum | Uitgave 6/2011

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 6/2011

De zorgverzekeraar en preventie: liefde of lust?

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 6/2011
Auteur:
Joel Gijzen
Belangrijke opmerkingen
Directeur Zorg, CZ Zorgverzekeraar
De zorgverzekeraars hebben in het huidige zorgstelsel de taak van de overheid grotendeels overgenomen om het zorgaanbod, binnen de kaders gesteld door de overheid, te organiseren. Werd tot een aantal jaren geleden de zorg georganiseerd vanuit Den Haag en Utrecht, tegenwoordig moet elke zorgverzekeraar voor zijn eigen verzekerden zorgen voor een adequaat zorgaanbod. Dit uitgedrukt in een concurrerende kwaliteit en toegangstijd en uiteindelijk ook tegen een verantwoorde prijs; immers deze prijs komt terecht in de premie die de zorgverzekeraar aan de verzekerden vraagt. En op basis van deze premie zal de verzekerde beoordelen of het totale plaatje van de verzekeringspolis „klopt“.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2011

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 6/2011 Naar de uitgave