Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2011 | Spectrum | Uitgave 6/2011

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 6/2011

Verzekering en pakket: eigen schuld dikke bult?

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 6/2011
Auteur:
Dr Dik Hermans
Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) heeft als één van zijn kerntaken het beheer van het pakket aan verzekerde zorg. Het CVZ adviseert de bewindspersonen van VWS over de samenstelling van het pakket, doet richtinggevende uitspraken over wat wel of niet tot het wettelijk pakket behoort, doet daartoe het nodige onderzoek en adviseert over geschillen tussen verzekerden en hun zorgverzekeraar over vergoedingenclaims. Die geschillenadvisering geeft de pakketbeheerder ook inzicht in aspecten van de verzekerde zorg waarover veel onduidelijkheid bestaat. Eén van die aspecten betrof de vraag wat er aan preventieve interventies tot het pakket behoort. Een maatschappelijk wezenlijke vraag, omdat het voorkómen van ziekte natuurlijk altijd te verkiezen is boven het (voor zover mogelijk) repareren van de schade, met alle kosten van dien.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2011

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 6/2011 Naar de uitgave