Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2011 | Forum | Uitgave 6/2011

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 6/2011

Ouder worden en werk

Het gaat niet alleen om de kalenderleeftijd

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 6/2011
Auteurs:
Prof. Dr. Judith T. Bos, Nathalie C. G. M. Donders, Prof. Dr. Joost W. J. van der Gulden
Omdat de beroepsbevolking in veel landen vergrijst en in omvang afneemt is van belang na te gaan hoe langer doorwerken kan worden bevorderd. Daarom vindt onderzoek plaats naar de determinanten van inzetbaarheid en werkbeleving van werknemers van verschillende leeftijd. Dergelijk onderzoek biedt bedrijfsartsen en organisaties handvatten voor het ondersteunen van werknemers uit verschillende leeftijdsgroepen. In de dagelijkse praktijk wordt ouder worden gekoppeld aan de kalenderleeftijd en wordt vooral gelet op de fysieke en mentale gevolgen van biologische veroudering. Uit het literatuuroverzicht dat hier wordt gepresenteerd blijkt dat er meer speelt. Naast biologische effecten zijn ook psychologische, sociale en maatschappelijke veranderingen te onderscheiden die de variatie in gezondheid, inzetbaarheid en werkbeleving tussen jongere en oudere werknemers ten dele kunnen verklaren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2011

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 6/2011 Naar de uitgave