Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Spectrum | Uitgave 2/2013

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2013

Toekomstverkennen: Public Health Genomics ‘hope’ of ‘hype’?

Tijdschrift:
Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 2/2013
Auteurs:
Jeanne van Loon, Nancy Hoeymans, Casper Schoemaker
Hoe gaat het in 2030 met onze volksgezondheid? Dat is lastig te zeggen. De demografische ontwikkeling in de niet al te verre toekomst is voor een groot deel het gevolg van de huidige bevolkingsopbouw, een geval van weinig onzekerheid dus. Met de levensverwachting blijkt dat al moeilijker. Technologische ontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor zorg, uitgaven en gezondheid zijn nog moeilijker in te schatten. Daarnaast is er geen consensus over de meest wenselijke toekomst. Deze cognitieve en normatieve onzekerheden spelen ook bij het denken over public health genomics (PHG). We weten niet wat de betekenis van PHG zal zijn voor de nabije toekomst voor de praktijk van preventie. Hoe kunnen we hiermee omgaan in de Volksgezondheid Toekomstverkenning van 2014?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2013

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2013 Naar de uitgave