Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

18-01-2018 | Analyse | Uitgave 1/2018

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 1/2018

Sport … moeten we soms ‘neen’ zeggen?

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 1/2018
Auteur:
B. Suys
Belangrijke opmerkingen
Dit artikel is eerder gepubliceerd in: Percentiel 2016;21:11–14.

Samenvatting

Er is voldoende evidentie dat sporten (of bewegen in het algemeen) bijdraagt aan een gezondere levensstijl. Dit is reeds grondig onderzocht en bewezen bij volwassenen, maar ook voor kinderen en adolescenten is het gaandeweg steeds meer duidelijk dat regelmatige beweging niet enkel bijdraagt in de preventie van cardiovasculaire ziektes en zwaarlijvigheid. Bewegen of deelnemen aan sport heeft ook een onmiskenbaar gunstig effect op de psychomotorische ontwikkeling, en is daarnaast heel belangrijk voor sociale integratie en het zelfbeeld van elk kind. Het behoort ook tot onze taak als arts en verpleegkundige om dit aan patiënten en ouders duidelijk te maken en beweging te stimuleren. Dit is vrij unaniem geaccepteerd voor gezonde kinderen en adolescenten, maar vaak minder vanzelfsprekend voor zieke kinderen of jongeren met een chronische aandoening.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 1/2018 Naar de uitgave