Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

03-10-2019 | Beschouwing | Uitgave 11/2019

Huisarts en wetenschap 11/2019

Sociaal kwetsbare groepen in onderzoek en de praktijk

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 11/2019
Auteurs:
Maria van den Muijsenbergh, Evelyn van Weel-Baumgarten, Erik Teunissen, Chris van Weel
Belangrijke opmerkingen
Dit is een bewerkte vertaling van Van den Muijsenbergh M, Teunissen E, Van Weel-Baumgarten E, Van Weel C. Giving voice to the voiceless: how to involve vulnerable migrants in healthcare research. Br J Gen Pract 2016;647:284-5. Publicatie gebeurt met toestemming.
Van den Muijsenbergh M, Teunissen E, Van Weel-Baumgarten E, Van Weel C. Sociaal kwetsbare groepen in onderzoek en de praktijk. Huisarts Wet 2019;62(11):56-9. DOI:10.1007/s-12445-019-0304-7.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

De problemen van sociaal kwetsbare patiënten, zoals migranten of laaggeletterden, zijn vaak complex. Deze groepen zijn echter ondervertegenwoordigd in onderzoek en praktijkverbeterprojecten, terwijl inzicht in hun ervaringen nodig is voor effectieve persoonsgerichte zorg. Vaak zijn mensen uit deze groepen niet bereid om mee te doen en vinden ze formulieren en vragenlijsten te ingewikkeld. Toch is het heel goed mogelijk om ook deze groep gelijkwaardig te betrekken in onderzoek en praktijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2019

Huisarts en wetenschap 11/2019 Naar de uitgave