Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

05-10-2019 | Beschouwing | Uitgave 11/2019

Huisarts en wetenschap 11/2019

Steeds complexere zorg vraagt om teamwerk

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 11/2019
Auteurs:
Jerôme van Dongen, Loes van Bokhoven, Wim Goossens, Ramon Daniëls, Trudy van der Weijden, Sandra Beurskens
Belangrijke opmerkingen
Van Dongen JJJ, Van Bokhoven MA, Goossens WNM, Daniëls R, Van der Weijden T, Beurskens A. Steeds complexere zorg vraagt om teamwerk. Huisarts Wet 2019;62(11):60-3. DOI: 10.1007/s12445-019-0305-6.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangeven.

Samenvatting

De complexiteit van de zorgvragen in de eerste lijn neemt toe: steeds meer patiënten ervaren zowel somatische als psychische en sociale problemen. Huisartsen hebben een belangrijke rol in het signaleren van deze problemen, maar het vraagt onderlinge afstemming met andere zorg- en welzijnsprofessionals, de patiënt en diens naasten, om tot integrale oplossingen te komen. De onderlinge afstemming in interprofessionele teams is dus belangrijker dan ooit, maar loopt niet als vanzelfsprekend goed. Hoe geef je deze samenwerking vorm?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2019

Huisarts en wetenschap 11/2019 Naar de uitgave