Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2011 | Uitgave 6/2011

Denkbeeld 6/2011

Contact maken door

De Veder Methode

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2011
Auteurs:
Marijke van Dijk, Rose-Marie Dröes, Julia van Weert
Belangrijke opmerkingen
Het volledige onderzoeksrapport is te bestellen bij Marijke van Dijk (ma.vandijk@vumc.nl) of kan worden gedownload via de website van Theater Veder: www.theaterveder.nl (klik op images/downloads/Eindrapport_Veder_Methode). Op de website is ook meer informatie te vinden over de Veder Methode.
Junior onderzoeker en als hoogleraar
werkzaam
Apathisch gedrag komt veel voor bij mensen met dementie in verpleeghuizen. Zorgverleners hebben vaak moeite om contact te maken met deze cliënten. Zij kunnen nu ondersteuning krijgen door de Veder Methode, een innovatieve aanpak waarin verschillende belevingsgerichte zorgmethoden worden geïntegreerd met theatrale elementen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2011

Denkbeeld 6/2011 Naar de uitgave