Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Gesignaleerd | Uitgave 1/2014

Geron 1/2014

Samen zorgen voor thuiswonende ouderen: Onderzoeksrapportage over de samenwerking tussen mantelzorgers, professionals en vrijwilligers in de thuiszorg

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 1/2014
Auteurs:
I. Zwart-Olde, M. Broese van Groenou, M. Jacobs, M. van Wieringen
Belangrijke opmerkingen

I. Zwart-Olde, M. Broese van Groenou, M. Jacobs en M. van Wieringen. Amsterdam: VU, 2013, 87 pagina’s, gratis te downloaden via www.fsw.vu.nl/zorgnetwerk

Samenvatting

Er is nog weinig bekend over de samenwerking tussen de verschillende formele en informele hulpverleners die zorg geven aan thuiswonende ouderen. In een eerdere rapportage van het NPO- onderzoek ‘Zorgnetwerken van Kwetsbare Ouderen’ staat dat er gemiddeld bijna tien verschillende hulpverleners zorg verlenen aan kwetsbare thuiswonende ouderen: zeven formele en drie informele hulpverleners. In deze rapportage beschrijven de auteurs hoe vaak hulpverleners overleggen over de zorg aan de oudere, welke factoren hiermee samenhangen en welke succesfactoren en knelpunten de hulpverleners ervaren in de samenwerking.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Geron 1/2014 Naar de uitgave

Cursus Hersentrainer

Gesignaleerd