Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Bewust en comfortabel thuiswonen | Uitgave 1/2014

Geron 1/2014

Een zegen voor dementerende en mantelzorger

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Tineke Lupi, Andrea Kuijpers
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

Tineke Lupi is projectleider bij Platform31. Ze doet onderzoek en begeleidt experimenten op de grens van het sociale en fysieke domein, waaronder de pilots Handreiking Comfortabel wonen met Dementie.

Andrea Kuijpers is senior adviseur bij Spectrum, partner met elan. Zij begeleidt gemeenten en organisaties bij opplusprojecten en bij het meedenken over langer thuis wonen van mensen met dementie.

Samenvatting

Er is steeds meer bekend over de invloed van de omgeving op het gedrag van mensen met dementie. Informatie hierover bereikt thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers nog nauwelijks, terwijl ze er veel baat bij kunnen hebben. Platform31 ontwikkelde daarom de Handreiking Comfortabel Wonen met Dementie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Geron 1/2014 Naar de uitgave

Op bezoek bij verpleeg- en verzorgingshuizen

Zorgvisite.nl