Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Uitgave 1/2014

Geron 1/2014

De eHealth(gereedschaps)koffer voor zorg en welzijn

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Erik Zwierenberg, Laura Vuijk
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

Erik Zwierenberg (e.zwierenberg@platformgeef.nl) is onderzoeker bij het Lectoraat iHuman en directeur van Platform GEEF, wat zich richt op de ontwikkeling van eHealth en andere technologische toepassingen op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

Laura Vuijk (l.vuijk@platformgeef.nl) is onderzoeker Platform GEEF en heeft onderzoek gedaan naar het ontwikkelen van de eHealthkoffer voor specifieke functies binnen de thuiszorg.

Samenvatting

De ontwikkeling en het gebruik van (internet)technologie op het gebied van zorg en welzijn komt in veel delen van het werkveld nog altijd moeilijk op gang. Waar begint een professional met het vinden van de mogelijkheden die eHealthdiensten voor zijn werk kunnen betekenen? Hoe bepaalt een professional welke toepassing voor welke cliënt geschikt is? De eHealth(gereedschaps)koffer bevat gereedschappen die de zorg- en welzijnsmedewerkers kunnen gebruiken. Een timmerman kan zijn werk pas goed doen als hij het juiste gereedschap in zijn gereedschapskoffer heeft, datzelfde geldt voor de zorg- en welzijnsmedewerker.

Log in om toegang te krijgen

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Geron 1/2014 Naar de uitgave

Op bezoek bij verpleeg- en verzorgingshuizen

Zorgvisite.nl