Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Uitgave 1/2014

Geron 1/2014

Meer aandacht voor sedentair gedrag bij ouderen

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 1/2014
Auteur:
Marjolein Visser
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

Marjolein Visser is hoogleraar Gezond ouder worden aan de afdeling Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam, alsook aan de afdeling Epidemiologie en Biostatistiek van het VU medisch centrum Amsterdam. Een belangrijk deel van haar onderzoek richt zich op de relatie tussen leefstijl en gezond ouder worden, met speciale aandacht voor voeding en beweging.

Samenvatting

Lichamelijk inactief zijn is niet hetzelfde als sedentair zijn. Uit onderzoek blijkt dat beide aspecten aangepakt moeten worden om gezond ouder worden te bevorderen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Geron 1/2014 Naar de uitgave

Op bezoek bij verpleeg- en verzorgingshuizen

Zorgvisite.nl