Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Thema het brein | Uitgave 1/2014

Geron 1/2014

Actuele inzichten uit de neurowetenschappen Hersenplasticiteit en hersentraining

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Elke de Valck, Luc Vantrappen
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

Elke De Valck, doctor in de Biologische Psychologie, onderzoekt hoofdzakelijk de relatie tussen veiligheid en cognitief functioneren enerzijds, slaap en ploegenwerk anderzijds. Ze is werkzaam als R&D coördinator bij Corporate Prevention Services (NMBS-groep) en is aangesteld als deeltijds docent aan de Faculteit Geneeskunde en Farmaceutische Wetenschappen (Vrije Universiteit Brussel). Contact: elke.devalck@b-holding.be of elke.de. valck@vub.ac.be

Luc Vantrappen, arbeidsgeneesheer, staat aan het hoofd van Corporate Prevention Services, NMBS-Groep en is de stuwende kracht achter de ontwikkeling van R&D binnen de Spoorwegveiligheid in België.

Samenvatting

Een gezond brein is een brein dat zich flexibel kan aanpassen aan de veranderende noden over de volledige levensloop. Het laatste decennium is er toenemende interesse binnen de cognitieve neurowetenschappen om deze flexibiliteit aan te spreken via cognitieve trainingsprogramma’s om mentale veroudering aan te pakken. De onderzoeksresultaten in dit nieuwe domein zijn alvast beloftevol.

Log in om toegang te krijgen

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Geron 1/2014 Naar de uitgave

Op bezoek bij verpleeg- en verzorgingshuizen

Zorgvisite.nl