Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Redactioneel | Uitgave 3/2018

Denkbeeld 3/2018

Een andere kijk

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2018
Auteur:
Frans Hoogeveen
Belangrijke opmerkingen
Frans Hoogeveen is hoofdredacteur van Denkbeeld, gz-psycholoog bij Florence en zelfstandig gevestigd specialist dementiezorg.

Samenvatting

In dit nummer van Denkbeeld breekt Han Diesfeldt een lans voor activiteitenbegeleiding als vak apart. In zijn bespreking van wetenschappelijk onderzoek laat hij zien dat noch gevorderde dementie, noch moeilijk hanteer gedrag een individueel activiteitenplan in de weg hoeft te staan. Dat is een heel andere kijk dan de pessimistische zienswijze dat er bij gevorderde dementie zo weinig mogelijkheden overblijven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Denkbeeld 3/2018 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld